BK MLADÁ BOLESLAV

Vítězný vstup do přípravy. Bruslaři zdolali Litoměřice

13. 8. 2024
napsal Tomáš Taybner
BK Mladá Boleslav

7:4

3:2, 0:0, 4:2

HC Stadion Litoměřice

Statistiky

Branky a nahrávky: 5. Doležal, 17. Křepelka (Malínek, Bernad), 17. Pavlík (Gardoň), 47. Závora (Křepelka, Havlín), 49. Suchý (Lintuniemi, Suchý), 51. Rekonen, 60. Lintuniemi – 12. Kuťák (Klikorka), 12. Bernovský (Koláček, Fábry), 43. Bernovský (Plos), 46. Plos. Rozhodčí: Pilný, Veselý – Thuma, Hynek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 422. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4, 7:4.

BK Mladá Boleslav

Růžička – Bernad, Pavlík "C", Čech, Lintuniemi, Havlín, Křepelka – Gardoň, Čajka, Malát – Rekonen, Suchý, Doležal – Malínek, Hradec, Závora

HC Stadion Litoměřice

Volevecký – Klikorka, Horáček, Jebavý, Šindelek, Pavlát, Černohorský, Tomek – Ton, Kuťák, Pajer – Bernovský, Koláček, Chlubna – Plos, Tecl, Sihvonen – Hoch, Rulc, Fábry

M l. B o l. – Mladoboleslavští hokejisté mají za sebou úvodní přípravný duel sezony 2024/2025. V zápase s Litoměřicemi sice hned dvakrát ztratili své vedení, dvakrát se jim nicméně podařilo překlopit stav na svou stranu. Před domácími fanoušky se dokázali prosadit i dvě předsezonní posily – Zdeněk Doležal a Aleksi Rekonen. Bruslaři tak do přípravy vstoupili úspěšně, navázat se pokusí hned ve čtvrtek 15. srpna, kdy doma hostí Plzeň.

Bruslaři se na ledové ploše ŠKOENERGO Arény postupně zahřívali do provozního tempa. Svou první nabídnutou přesilovku sice nevyužili, při hře ve čtyřech se jim ale povedlo otevřít skóre. Svůj gólový účet si před domácími fanoušky otevřel Zdeněk Doležal, který zavěsil kotouč do sítě po pohledné akci vedené z levého kruhu. Severočechům se povedlo srovnat v přesilové hře díky přesné ráně Filipa Kuťáka z pravé strany. Hned v dalším střídání navíc otočil stav zápasu důrazný Marek Tecl a Litoměřice rázem vedly - 1:2.

Po obrátce ve skóre se do toho opřeli také zelenobílí a předvedli podobný kousek. V čase 16:05 se nejprve ujala střela z hole Karla Křepelky. Domácí bek dostal od Malínka nabito na modrou čáru a bez váhání poslal puk za záda Voleveckého. Na led potom nastoupila další lajna domácích Bruslařů a po takřka identické akci slavili diváci podruhé. Tentokrát byl v pozici přihrávajícího hráče Gardoň a kanonýrem z modré Filip Pavlík. Důrazný bek znovu předvedl, že k tvrdosti své střely dokáže přidat i potřebnou přesnost - 3:2.

V prostředním dějství měli Bruslaři dvě velké šance na to, aby svému sokovi odskočili na větší rozdíl. To se ale nestalo a startu třetí periody to boleslavského fanouška zamrzelo, protože Litoměřicím se podařilo zásluhou Jana Bernovského využít přesilovou hru. Když potom ve 46. minutě ujel při oslabení Lukáš Plos a dokázal využít špatného postavení brankáře Růžičky, hosté dokonce vedli.

Ještě v téže přesilovce Bruslařů však dokázal Jan Závora tečovat další jedovatou ránu z hole Křepelky a bylo opět vyrovnáno. Domácí následně nevyužili přesilovou hru, tlak z ní nicméně dokázali přetavit v gól. Volevecký vyrazil střelu Lintuniemiho ke své pravé tyčce, odkud kotouč ze vzduchu sklepl Filip Suchý - 5:4. Při svém dalším pobytu na ledě stejná formace udeřila znovu. Aleksi Rekonen se totiž obtočil kolem litoměřické branky a nadvakrát provrtal kotouč do sítě, po Doležalovi další premiant v mladoboleslavském dresu.

Poslední ránu hostům zasadil při oslabení Alex Lintuniemi, když v čase 59:55 ze středního pásma přesně zamířil do odkryté klece Kališníků. Bruslaři tak v prvním zápase přípravy zdolali Litoměřice poměrem 7:4. Další přípravné utkání mladoboleslavští hokejisté odehrají ve čtvrtek 15. srpna, kdy na led ŠKOENERGO Arény dorazí plzeňská Škoda.

Ohlasy trenérů

BK Mladá Boleslav:
Martin Slánský: Bylo to pro nás první přípravné utkání. V sestavě jsme měli hned několik mladých hráčů, které jsme chtěli vidět. Nevěděli jsme, co od toho můžeme čekat. Jsme samozřejmě rádi, že se nám to povedlo dotáhnout do vítězného konce a nikdo se nezranil. Více se toho asi ukáže až ve čtvrtek při zápase s Plzní. Víme, že tady občas během tréninků ve velkém vedru bývá i mlha, tak jsme rádi, že jsme se tomu během utkání vyhnuli.
HC Stadion Litoměřice:
Jaroslav Nedvěd: Boleslav byla lepším v provedení těch malých věcí nebo třeba při situacích dva na jednoho, tam se ukázaly ten diametrální rozdíly mezi extraligou a první ligou. My jsme navíc dělali velké množství chyb při založení útoků a následně ve středním pásmu. Stále jsme v procesu začleňování nových mladých hráčů a ta zápasová sestava nebyla v nejsilnějším složení, v jakém jsme schopni nastoupit. Počítal bych ale, že kluci, co jsou tady na zkoušce, se o to porvou víc.

×
Dnes v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC Sparta Praha