BK MLADÁ BOLESLAV

První zápas byl těžký. Musíme hrát defenzivněji, říká po své premiéře Aleksi Rekonen

13. 8. 2024
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Aleksi Rekonen za sebou má vydařenou herní premiéru v boleslavském dresu. Ve 49. minutě se nejprve na jednom gólu spolupodílel, o dvě minuty později pak jeden sám individuální akcí zařídil. V pozápasovém rozhovoru sice nebyl z průběhu utkání jako celku nadšený, přesto věří, že se výkon týmu bude v dalších utkáních jen zlepšovat. Vyhlíží také další přípravné utkání s Plzní, které pro něj bude mít speciální nádech, a které je na programu už tento čtvrtek opět na ledě ŠKOENERGO Arény.

Ve vašem prvním zápase za Mladou Boleslav jste si rovnou připsal dva kanadské body. Jste se zápasem spokojen?

Jsem spokojený, že je první zápas za námi a vyhráli jsme. Ale nehráli jsme úplně dobře.

Divoký výsledek 7:4 je asi tak trochu typický pro první přípravný zápas i přípravu obecně, že?

Myslím, že začátek přípravy je těžký pro každého. Musíme hrát defenzivněji, což je ale někdy u těch prvních zápasů těžší. Prostě je to takhle asi běžné.

Ačkoliv Litoměřice působí v 1. lize, nehrály zde vůbec špatně, že?

Měly určitě dobré hráče, bruslily rychle a pouštěly se i do tvrdých soubojů. Bylo určitě dobré potkat na začátku takového soupeře.

V době zápasu bylo venku nějakých 34 stupňů, v hale zhruba o devět stupňů méně. Jaké je to hrát v takových pro hokej neobvyklých podmínkách?

Musel jsem pít skutečně hodně vody. (smích) Je těžké bruslit, led je dobrý asi tak pět minut za třetinu a potom už je to horší. Ale takové je to v létě vždy. Bude to lepší.

Ve čtvrtek vás čeká další domácí zápas proti Plzni, v jejímž kádru jste strávil poslední dva roky. Jak se na ten zápas těšíte?

Bude to zajímavý zápas, těším se, že své bývalé spoluhráče zase uvidím a budu s nimi mluvit.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC Sparta Praha