BK MLADÁ BOLESLAV

Parádní obrat v Budějovicích. Boleslavští otočili během čtyř minut z 2:0 na 2:3

29. 9. 2024
napsal Vojtěch Drbohlav, foto: Petr Tibitanzl
Banes Motor České Budějovice

2:3

1:0, 1:0, 0:3

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 4. Kovařčík (Kondelík, Olesen), 29. Gulaš – 52. Čajka (Lakatoš, Pyrochta), 53. Rekonen (Závora, Junttila), 56. Závora (Lakatoš). Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík – Svoboda, Klouček. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 880. Střely na branku: 23:24. Zblokované střely: 17:12. Hity: 2:2. Vhazování: 24:26. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Banes Motor České Budějovice

Klouček – Doudera (A), Kachyňa, Štencel, Reilly, Pýcha, Kubíček, Cibulka – Kovařčík, Přikryl, Gulaš (C) – Ordoš, Kondelík, Beránek – Kubík, Pech (A), Olesen – Kašlík, Koláček, Valský

BK Mladá Boleslav

Furch – Pyrochta (A), Čech, Bernad, Pavlík, Jánošík (C), Křepelka – Skalický, Fořt (A), Rekonen – Junttila, Čajka, Lakatoš – Malát, Buchtele, Doležal – Dvořáček, Závora, Stránský

Č. B u d ě j o v i c e – Duel Českých Budějovic s Mladou Boleslaví znovu dokázal, že se v hokeji může i během několika málo sekund mnoho stát. Ještě devět minut před koncem třetí třetiny prohrávali Středočeši 0:2, během pouhých čtyř minut však duel otočili na 2:3 a z Českých Budějovic si odvážejí tři body.

Boleslavští hráči hned ve třetí minutě faulovali, David Dvořáček byl vyloučen za sekání. Toho domácí Jihočeši využili a z početní výhody se prosadili. Jeden z Bruslařů chtěl zblokovat střelu a lehl si na led, jenže puk nezachytil. Ten naopak zůstal na hokejkách domácích, čehož využil Ondřej Kovarčík, který zůstal před Furchem osamocený a úspěšně zakončil.

Bruslaři si posléze vytvořili některé šance a dostali Motor pod tlak, nedařilo se jim však v produktivitě. Těsně před závěrem první třetiny mohl přidat druhou branku budějovický Reilly, ten sice dostal parádní přihrávku, jenže mu v rozhodující moment sjel kotouč z hokejky. Po první třetině tak bylo skóre 1:0 pro České Budějovice.

Ve 29. minutě navýšil Motor své vedení na 2:0. Kapitán Jihočechů Milan Gulaš zachytil puk z boleslavské rozehrávky, rozjel se na mladoboleslavského brankáře, kterému nedal šanci. Středočeši tak prohrávali krátce před polovinou utkání již o dva góly.

Ke konci druhého dějství mohl přidat třetí gól pro České Budějovice Kašlík, tomu však scházelo štěstí v koncovce. Na druhé straně vystřelil povedeně boleslavský Tomáš Fořt, brankář domácího týmu však úspěšně zasáhl lapačkou.

Na začátku třetí třetiny Bruslaři opět zbytečně faulovali a byli vyloučeni za příliš mnoho hráčů na ledě. České Budějovice předvedly dobrou přesilovou hru, v níž měli tlak, z žádné ze šancí však nakonec neskórovali. Osm minut před koncem Bruslaři však přeci jen skórovali a snížili na 2:1. Z pravého kruhu se trefil Petr Čajka. Nepříjemnou pachutí této branky bylo, že právě během této útočné akce dostal Čajka pukem do obličeje a musel ze zápasu předčasně odstoupit. Hned několik sekund na to Boleslavští přidali další gól a srovnali na 2:2. Aleksi Rekonen dostal v útočném pásmu poměrně dost prostoru a nakonec našel skulinku mezi výstrojí českobudějovického brankáře a pravou tyčkou. Během pouhé půl minuty tak Bruslaři vstřelili dvě branky a zdramatizovali závěr zápasu.

Čtyři minuty před koncem třetí třetiny se svěřencům Richarda Krále dokonce podařilo dokonat obrat. Jan Závora se prosadil střelou z levého kruhu a na kostce nad ledem svítilo skóre 2:3. Domácí v samotném závěru zkusili ještě hru v šesti bez brankáře a snažili se o vyrovnání, boleslavští hokejisté však těsný náskok udrželi a získali na jihu Čech další tři body do extraligové tabulky.


Ohlasy trenérů

Banes Motor České Budějovice:
Ladislav Čihák: Měli jsme tam dobré pasáže i ty horší, pomohli jsme si přesilovkou a ten zápas jsme rozjeli dobře. Vedli jsme 1:0 a potom i 2:0. Snažili jsme se, aby nám soupeř nechodil do brejků a gólových šancí, toho jsme se vyvarovali. V té třetí třetině to byly takové nešťastné góly. Celé to ale pramenilo z toho, že jsme se ve třetí třetině měli lépe starat o kotouče v útočném pásmu a tolik nepanikařit v tom obranném, když se k nám soupeř dostal. Bohužel, stalo se. Podíváme se na to a připravíme se na další utkání.
BK Mladá Boleslav:
David Havíř: První třetina z naší strany nebyla vůbec ideální, byli jsme velmi nedisciplinovaní. Měli jsme tři vyloučení z toho dvě v útočné zóně a bohužel jsme i jednou inkasovali. Něco jsme si k tomu řekli a pak se začali trochu osmělovat, byli jsme aktivní. Také domácí byli aktivní, ale my jsme se nevzdávali. A v té třetí třetině už si domácí možná mysleli, že už to jakoby mají hotové. My se ale nikdy nevzdáváme a po loňské zkušenosti hrajeme až do samotného konce.

×
Dnes v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC Sparta Praha