BK MLADÁ BOLESLAV

V kabině nám to skvěle funguje, říká Dominik Lakatoš. Obrat s Motorem? Loupež

29. 9. 2024
Autor: Redakce
Č. B u d ě j o v i c e – Bruslaři na jihu Čech dlouho marně dotahovali dvoubrankové manko na domácí Motor, které posbírali v průběhu prvních dvou třetin. V poslední desetiminutovce ale zelenobílí v rozmezí 228 sekund předvedli nevídaný obrat z 2:0 na 2:3 a po třetí siréně se mohli radovat ze zisku plného počtu bodů, ve který ještě na konci 52. minuty doufal málokdo. Ústřední postavou utkání byl Dominik Lakatoš, po jehož střele a následném odrazu od Čajkovy tváře obrat započal. Produktivní forvard měl prsty také na vítězném gólu Závory, který přihrávkou z pravého kruhu připravil.

Dominiku, nedá mi to se nezeptat. Jak se udála ta situace při prvním boleslavském gólu?

Ten první gól mě mrzí. (povzdechne si) Nevím, celé se to stalo trochu nešťastně. Dobře jsme to tam sehráli, já vystřelil a bohužel jsem Čáju na brankovišti trefil do obličeje. Já teď jen doufám, že to nebude nic vážného a bude z toho jen v uvozovkách pár stehů tak, aby byl rychle zpátky.

Nakonec se vám povedlo dotáhnout obrat, ale tohle je trochu kaňka na tom velkém vítězství...

Samozřejmě. Já jsem z toho nejdřív měl obrovskou radost, protože jsem viděl, že je ten puk konečně v bráně. Ale když jsem viděl, že tam Čája leží na ledě, tak jsem hned jel za ním. A pak jsem tam viděl i tu krev. (odmlčí se). Nevím, těžko se mi k tomu hledají slova. Bylo mi z toho špatně a mrzí mě to. Fakt moc doufám, že to nebude nic vážného a dá se rychle do kupy.

Ilustruje ten finální obrat pohodu z povedeného vstupu do sezony?

Řekl bych, že ano. Nezabalili jsme to a klobouk dolů před všemi hráči týmu za to, jak jsme to společně dokázali zvrátit. Dalo by se říct, že to byla loupež. Dvě třetiny jsme nepředváděli výkon, který bychom chtěli. A to platí jak pro hru v útočném pásmu, tak v tom obranném. Dostali jsme dva góly a měli spoustu vyloučených v první třetině utkání. Ale ano. Máme tři body a hrajeme teď dobře. V kabině nám to skvělé funguje, i ve chvílích, kdy se třeba v zápase zrovna prohráváme a to je možná to gró, proč se nám daří ze začátku sezony sbírat body. V zápase třeba ztrácíme i o dva góly, ale bojovností a týmovostí to dokážeme obrátit v náš prospěch.

V příštím týdnu vás čekají tři soupeři z čela tabulky, hned v úterý utkání ve Vítkovicích, které pro vás bude speciální. Co od toho utkání očekávat?

To zatím nevím, všechno teprve uvidíme. Další zápas budeme řešit asi až zítra ráno na tréninku u nás, kde se vše dozvíme.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC Sparta Praha