BK MLADÁ BOLESLAV

Čtyřbodový Hanyš řídil výhru dorostu nad Spartou, Bruslaři nadále stíhají suverénní Energii

3. 10. 2024
napsal Tomáš Taybner
BK Mladá Boleslav

4:1

0:1, 3:0, 1:0

HC Sparta Praha

Statistiky

Branky a nahrávky: 23. T. Dvořák (Hanyš, Hora), 34. Hanyš (Čermák, Hora), 37. Čajka (Hora, Hanyš), 60. Novotný (Čajka, Hanyš) – 13. Heřman (Holoubek). Rozhodčí: Matoušek – Pěkný, Pavlačková. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 32:20. Diváci: 46. Průběh zápasu: 0:1, 4:1.

BK Mladá Boleslav

Martínek – Čermák (C), Komžík, Hora, Konvalinka, Piskač, Kříž – Vrbata, Matějka (A), Vasiak – Chaika, Chabada, Hanyš – Hrouda (A), T. Dvořák, Zhdanov – Musil, Novotný

HC Sparta Praha

Filip – Žuffa, Toms, Hoznourek, Michálek, Černý, Plesník, Vágner – Cvikl (A), Holoubek, Čížek – Kadlec (A), Nejedlý (C), Strachota – Blažek, Kolupajev, Heřman – Kalčev

M l. B o l. – Mladoboleslavský dorost z pozice druhého týmu tabulky skupiny A hostil ve čtvrtek večer sedmou Spartu. Pražané sice po prvním dějství vedli 1:0, ale Bruslaři ve druhé části zabrali a třemi góly obrátili skóre pevně na svou stranu. Ačkoliv hosté z hlavního města kladli odpor, snížit už nedokázali a v závěru naopak sami inkasovali. U všech branek zelenobílých byl útočník Petr Hanyš (1+3), jehož následoval jako vždy produktivní obránce Vojtěch Hora (0+3). Naši dorostenci tak zakončili první třetinu základní části vítězně, z úvodních devíti duelů nestačili jen na dosud neporaženou Energii, na kterou v tabulce aktuálně ztrácí dva body. Druhou třetinu z porce sedmadvaceti zápasů odpálí Bruslaři již tuto sobotu na domácím ledě, kdy se jim do cesty postaví i druhý pražský výběr - Slavia.

Bruslaři do závěrečného klání první třetiny základní části vyrukovali v lehce pozměněném složení, než v jakém slavili minulou sobotu v Plzni. Do branky se po jednozápasové pauze vrátil Jaroslav Martínek a v obraně namísto Jana Dvořáka, který absentuje od minulého pátku, nastoupil Tomáš Komžík. Start domácích do utkání byl vlažný, to samé však platilo také pro Pražany, a tak se na ledě ŠKOENERGO Arény dlouho čekalo na větší šanci.

Ve 13. minutě se Spartě povedlo otevřít skóre krátce po skončení přesilové hry, kdy se na led vrátil vyloučený Konvalinka. Nekrytý Holoubek se u pravé tyčky Martínkovy klece dostal k zakončení a následné dorážce, po níž kotouč prošel za záda domácího brankáře a Daniel Heřman jej pak jednoduše doklepl za čáru - 0:1. Bruslaři dostali šanci odpovědět v závěru prvního dějství, ani jednu z nabídnutých početních převah ale zužitkovat nedokázali.

Po přestávce to do toho zelenobílí pořádně šlápli a hned v úvodu 23. minuty srovnali krok. Hanyšovi sice sjel kotouč při snaze vypálit z pravého kruhu, domácímu forvardovi se ale hned vzápětí podařilo posunout jej do mezikruží, kde stál osamocený Tadeáš Dvořák. Ten dostal čas na zpracování puku i přesnou střelu k pravé tyčce - 1:1. Odpověď měl na holi hostující kapitán Nejedlý, který se ve 27. minutě objevil sám před Martínkem, jenže s gólovkou naložil prachbídně a ze stoprocentní pozice bekhendem zcela minul domácí svatyni.

A tak Bruslaři trestali na druhé straně. V pořadí už třetí přesilovku v utkání potrestal přesnou ranou z pozice nad pravým kruhem Petr Hanyš, jehož výstřel zamířil přesně do pravé šibenice. Za další tři minuty Hora rozjel po levém křídle rychlonohého Artema Chaiku a ten chirurgicky přesnou ranou z kruhu prostřelil brankáře Filipa potřetí. Také v tomto případě se vlnila síť v pravém vinglu sparťanské branky.

Ve třetím dějství málem snížil Kadlec, jehož pokus z levé strany po odrazu o jednu z holí v předbrankovém prostoru skončil na pravé tyči. Stejný hráč v 53. minutě na útočné modré zpracoval milimetrový pas Žoffy přes tři čáry a vyrazil sám na Martínka, jenže střelou k levé tyči jen zaklepal na jeho vyrážečku. V samotném závěru pak jistil tříbodové vítězství Bruslařů Tomáš Novotný, který mezi Filipovy betony nasměroval puk po nápadité přihrávce Čajky zpoza branky - 4:1.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud, BK Mladá Boleslav: Bylo to pro nás velmi těžké utkání. Soupeř tu podal velmi houževnatý výkon, k tomu se navíc v první třetině dostal i do vedení. Náš výkon nebyl optimální, ale vážíme si toho, že jsme i tak dokázali utkání otočit v náš prospěch. Tenhle tým má sílu. To ale nic nemění na tom, že abychom v sobotu uspěli, musíme být o třídu lepší.

×
Dnes v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC Sparta Praha