BK MLADÁ BOLESLAV

Z Jihu Čech se junioři vrací bez bodů

28. 9. 2024
napsal Lukáš Chuchválek
Banes Motor České Budějovice

3:1

2:0, 0:1, 1:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 6. Buzek (Willmann, Humeník), 14. Hoch (Marcel Kříž, Kusak), 55. Vachun (Lukeš, Humeník) – 22. J. Kučera. Rozhodčí: Jílek, Trnka – Brtník, Schmiedt. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 109. Střely na branku: 28:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Banes Motor České Budějovice

Jansa – Willmann, Vachun, Iščenko, Gřegořek, Česnohlídek, Buzek, Blažek – Wardas, Sochor (C), T. Přibyl – Lukeš, Lev, Kusak – Marcel Kříž (A), Jalovyj, Humeník – Hoch, Barna, Aulický.

BK Mladá Boleslav

F. Kovář – A. Vlasák (A), Šilhavý, Sypecký (C), J. Průšek, Pavič, Křivánek, Frešer – M. Vlasák (A), J. Vítek, Šachl – Maxin, Kurka, J. Kučera – Král, Hurt, Hruška – Hanyš, Dobner, Vojtěch Beran.

Č. B u d ě j o v i c e – Na zápas 9. kola zajeli junioři do jihočeské metropole, kde se střetli s tamními vrstevníky. Ti se záhy ujali vedení, které až do konce utkání nepustili. Ve druhé třetině vykřesal naději Jan Kučera, který vsítil stylově kontaktní gól, avšak Motor měl utkání pevně pod kontrolou a nepřipustil žádný zvrat. Bruslařům se nepodařilo navázat na páteční výhru z Plzně a nadále zaujímají předposlední místo.

Už první minuty ukázaly, jakým směrem se zápas bude ubírat. Na začátku 6. minuty se domácí opřeli do Bruslařů a přestože pokus Martina Willmanna nebyl přesný, dokázali hráči Motoru udržet pásmo a od modré následně vypálil Adam Buzek, jehož rána propálila vše v cestě. To vlilo Jihočechům ještě více krve do žil a Bruslaře ještě více sevřeli. Zvrátit nepříznivý vývoj se pokoušel Adam Vlasák, ale nemohl pořádně zakončit. Zrovna tak se nezdařila akce Petra Šachla. Ve 14. minutě tedy domácí udeřili podruhé, když v akci tří na dva postupně rozmontovali boleslavskou obranu jak tranzistorák a kombinaci na jeden dotek završil gólově od pravého kruhu Štěpán Hoch. Bruslaři prohrávali o dva góly a šanci na snížení dostali vzápětí díky faulu Budějovic. Tu však nevyužili.

Ve druhé třetině nastoupili Bruslaři víc odhodlaně a aktivita směrem dopředu přinesla své ovoce, zvláště když budějovická obrana předvedla do očí bijící laxnost při hře za vlastní brankou, kde školáckou chybou přišli o puk. Bránu zezadu obkroužil forčekující Jan Kučera, uzmul puk a před bránou vymíchal Jansu, než se mu otevřel prostor bekhendově zakončit pod víko. Tato branka rozvázala Středočechům ruce, a tak i nadále útočili, jenže se už směrem dopředu nedařilo a Budějovice se tomu rychle přizpůsobily. Ačkoliv chuť útočit nepolevovala po celou dobu trvání prostředního dějství, Jansa to vzadu neproniknutelně zavřel a do kabin se odcházelo za stavu 2:1 z pohledu domácího celku.

V závěrečné třetině musela Boleslav trochu více otevřít hru, na což byl soupeř připraven a přinutil Bruslaře faulovat. Během přesilovky zahrozil budějovický Buzek, ale František Kovář jeho šanci zneškodnil. Při otevřené hře Boleslavi si však na zadní vrátka málo dávali pozor domácí a přidělali Jansovi práci, kterou však nakonec zvládl bez větších potíží. Následně si přesilovku zahrála i Boleslav, avšak ani ta z ní nic nevytěžila. Po jejím skončení však Bruslaři potřetí inkasovali poté, když hráči honili puk v rohu kluziště u mantinelu, až se zpoza brány dostal na slot k úplně volnému Dominikovi Vachuni, jenž napřáhl a propálil vše v cestě. To je již psala 55. minuta a bylo víceméně rozhodnuto, neboť Motor pak už Boleslavské k ničemu nebezpečnému nepouštěl a hlídal si své dvoubrankové vedení až do konce.

Ohlasy trenérů

Banes Motor České Budějovice:
David Vrbata: Jsem rád, že si odnášíme z dnešního utkání tři body. Výkon nebyl úplně optimální, bylo tam na můj vkus dost chyb, ale měli jsme v brance skvěle chytajícího Dana Jansu."
BK Mladá Boleslav:
Domácí tým neposkytl ohlasy hostujícího trenéra.

×
Dnes v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC Sparta Praha