BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři s Třincem potřetí v řadě prodlužovali, znovu na ně zbyl jeden bod

7. 1. 2024
napsal Tomáš Taybner, foto: Lukáš Filipec
HC Oceláři Třinec

2:1p

0:0, 0:0, 1:1 – 1:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 54. Čacho (Voženílek, Jeřábek), 61. Marinčin (Voženílek) – 42. Malát (Fořt, Rohlík). Rozhodčí: Šír, Cabák – Lederer, Blažek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 744. Střely na branku: 27:26. Zblokované střely: 20:26. Hity: 4:2. Vhazování: 23:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1 – 2:1.

HC Oceláři Třinec

Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Jeřábek – Růžička (A), Roman, Voženílek – Nestrašil, Vrána (C), Pánik – Kurovský, Holinka, Hrehorčák – Haas, Čacho, Dravecký (A)

BK Mladá Boleslav

Růžička – Gewiese, Pyrochta (A), Pavlík, Bernad, Lintuniemi, Jánošík (C), Štibingr – Lantoši (A), Järvinen, Skalický – Rohlík, Fořt, Malát – Rohdin, Roman, Dvořáček – Závora, Pitule, Hradec

T ř i n e c – Poslední dva vzájemné zápasy Bruslařů s Třincem byly velmi vyrovnané a jinak tomu nebylo ani ve 34. kole Tipsport extraligy. Všichni přítomní diváci ve Werk Aréně navíc museli na první gól čekat více jak 40 minut, než se prosadil mladoboleslavský Malát, na jeho trefu ale odpověděl Čacho a znovu se muselo prodlužovat. Nastavený čas ale netrval dlouho, ve prospěch Ocelářů totiž už v čase 60:14 rozhodl Martin Marinčin.

Úvod utkání poznamenaly dva fauly boleslavských hráčů, Bruslaři se ale v obou případech ubránili. Oceláři se díky přesilovkám dostali do tempa a byli aktivnější, první velkou šanci však měla v 11. minutě na svědomí třetí formace Středočechů. Dvořáček v mezikruží přenechal puk Rohdinovi a jeho střelu u pravé tyčky dorážel Roman, jenž však trefil pouze Kacetlův beton. V 15. minutě na modré čáře chyboval Skalický a do úniku vyrazil Voženílek. Třinecký útočník v Mladé Boleslavi v obou předchozích zápasech proměnil své nájezdové pokusy, ale ze hry se svým bekhendem na Růžičku nevyzrál. V poslední minutě prvního dějství dostal od Lantošiho nabito Skalický, jeho střelu z levého kruhu ale po parádním přesunu zlikvidoval Kacetl.

Po návratu ze šaten se před Růžičku dostal k zakončení Kurovský ani on bezbrankový stav nezlomil. Následovala vyrovnaná a bojovná pasáž, během které takřka vymizely střely. Ve 29. minutě se ale držením provinil Marinčin a první přesilovku si zahráli také Bruslaři. Druhá početní převaha sedla lépe druhé speciální formaci Středočechů, Rohlík při ní nastřelil břevno třinecké branky a krátce nato o sobě ještě dal vědět nebezpečnou dorážkou. Hned vzápětí při druhé přesilovce před brankou ukořistil puk Rohdin, zblízka ale nedokázal procpat kotouč skrze Kacetla. Ve 48. minutě se při přesilovce za boleslavskou obranu schoval Miloš Roman, jeho příklep z levého kruhu ale zamířil mimo tři tyče.

Čekání na první gól zápasu ukončil ve 42. minutě Sebastián Malát. Přechod přes modrou zařídil Rohlík, Fořt následně uvolnil Maláta a ten z pravého kruhu nezaváhal. Uběhly tři minuty a vyrovnání měl na holi třinecký Růžička poté, co se objevil za boleslavskou obranou, jeho jmenovec mu ale betonem zkazil radost. Na opačné straně to Třinec musel otevřít, z čehož vyplynula akce, kterou po nabídce Maláta zakončoval Järvinen. Finský útočník si Kacetla položil a následně trefil levou tyč, branka přitom byla prázdná. Bruslaře to pořádně mrzelo, protože na sklonku 54. minuty se Viliam Čacho protlačil před branku a opakovaným pokusem protlačil kotouč do sítě – 1:1. V 58. minutě po nenápadném výpadu Středočechů zůstal před brankou neobsazený Ondřej Roman, stejně jako Järvinenova šance i tato skončila na tyči, a tak se šlo potřetí v řadě do prodloužení.

Z nastavené pětiminutovky se nakonec odehrálo jen 13 sekund. Utkání ve svůj prospěch urvali třinečtí Oceláři a celé to měl na svědomí slovenský obránce Martin Marinčin. Ten z vlastního pásma rozjel akci, která skončila forhendovým blafákem a rozhodující trefou na 2:1 pro domácí barvy. Na Bruslaře tak po bojovném víkendu zbyl jen jeden bod.

Ohlasy trenérů

HC Oceláři Třinec:

Vladimír Országh: Měli jsme dobrý vstup do zápasu, dobrý pohyb, vynutili jsme si přesilovky, ale pak byl zápas vyrovnaný. Velmi dobrý výkon podali oba brankáři, my na konci měli štěstí. Nejprve hosté trefili tyčku, pak jsme vyrovnali. V prodloužení to Marin (Martin Marinčin, pozn. red.) vzal na sebe a zakončil. Těžký zápas, Boleslav hrála dobře. My dva body vydřeli a vážíme si jich.

BK Mladá Boleslav:
Václav Pletka: Do zápasu jsme nevstoupili dobře, měli jsme dvě vyloučení a dostali se pod tlak. Pak už se hra vyrovnávala a troufám si říct, že jsme měli více vyložených a gólových šancí. Jen škoda, že jsme si na konci nechali dát gól. I tak jsme měli dvě šance s prázdnou brankou, nedali jsme je a to považuji za stejnou chybu, jako když dostaneme gól. V situaci v jaké jsme, musíme gólové šance proměňovat. Za bod jsme i tak rádi, kluci podali dobrý a zodpovědný výkon, jen škoda, že bodů nemáme tři, protože je potřebujeme jako sůl.

×
Dnes v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC Sparta Praha