BK MLADÁ BOLESLAV

Celou dobu o krok napřed, nakonec Boleslavští prohráli se Spartou v prodloužení

15. 8. 2023
napsal Jitka Čechová
HC Sparta Praha

4:3p

2:2, 0:1, 1:0 - 1:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 13. Sobotka (Chlapík, Lajunen), 16. Kousal (Krejčík), 41. Kempný, 61. Kousal (Horák) – 6. Malát (Osburn), 14. Järvinen (Aaltonen), 30. Söderlund. Rozhodčí: Jaroš, Veselý – Dědek, Ondráček. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.

HC Sparta Praha

Kořenář – Kempný, Irving, Němeček, Moravčík, Krejčík, Mozík, Mikliš, Krutil – Chlapík, Sobotka, Řepík – Kousal, Horák, Kestner – Buchtele, Lajunen, Hauser – Forman, Najman, Konečný

BK Mladá Boleslav

Růžička – Pyrochta, Pláněk, Jeřábek, Osburn, Jánošík (A), Čech, Bernad, Štibingr – Lantoši, Järvinen, Aaltonen – Söderlund, Roman, Skalický – Šmerha, Fořt, Suchý – Malát, Hradec, Stránský (C)

P o d ě b r a d y – Ke svému dalšímu přípravnému utkání byli Bruslaři pozváni do Poděbrad. Tamější zimní stadion na krátko proměnila ve své domácí působiště pražská Sparta. Středočeši šli v utkání hned třikrát do vedení, pokaždé jej ale ztratili. Střetnutí tak dospělo do prodloužení, které celkem záhy ukončil exboleslavský Pavel Kousal. Za Mladou Boleslav se prosadili Malát, Järvinen a Söderlund.

Přípravné utkání se Spartou začalo svižně. O něco aktivněji si počínali Bruslaři, vcelku záhy vypálili na Kořenáře Bernad s Pláňkem a už v šesté minutě hry pak otevřel skóre utkání Sebastián Malát. Pražané se pokoušeli o odpověď, kterou jim pomohlo nalézt vyloučení Suchého. Povedenou kombinaci úspěšně zakončil Vladimír Sobotka. Přesilovku se ovšem hned vzápětí podařilo využít i Středočechům, kdy nahrávku Osburna usměrnil mezi tři tyče Matti Järvinen. Ani to ovšem nebylo nebylo všechno, neboť téměř vzápětí fauloval Aaltonen a na 2:2 vyrovnal exboleslavský Pavel Kousal.

Ve druhé části se tak začínalo, jak se tak říká, od nuly. Do zakončení se stejně jako na začátku tlačil Malát, ovšem tentokrát neúspěšně, na druhé straně pak hrozili Řepík či Hauser. Krátce před polovinou utkání šli toho večera potřetí do vedení Bruslaři – Tim Söderlund se dostal do samostatného úniku, který v jeho podání fanoušci tolik milují. Zbytek druhé třetiny uplynul v poklidnějším tempu, asi nejvýraznější šanci měl v jejím závěru Irving. Sparta si ale musela na vyrovnání počkat.

A to až do začátku třetí třetiny, kdy se hned v první minutě prosadil Michal Kempný. Ve zbytku třetího dějství pak už branky nepadly, Kořenář i Růžička své týmy držely a to i přesto, že na obou stranách dál vesele padaly tresty.

Zatímco v domácím utkání s Karlovými Vary se Bruslaři se soupeřem domluvili, že přikročí ihned k samostatným nájezdům, se Spartou tentokrát padla shoda na prodloužení. To ovšem netrvalo dlouho, už po 41 sekundách se v něm prosadil Pavel Kousal.

×
Dnes v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC Sparta Praha