BK MLADÁ BOLESLAV

Dorostenci jasně přehráli Třinec a berou tři body v nadstavbě

29. 11. 2019
napsal Zdena Bobková
HC Oceláři Třinec

1:5

0:1, 0:2, 1:2

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 59. Hlávka (Procházka, Wawrzkiewicz – 18. Křepelka, 23. Plíšek (Křepelka, Haas), 34. Haas (Plíšek), 48. Křepelka (Hrouda), 51. Gardoň (Rajgl). Rozhodčí: Rapák – Šimčík, Pippal. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4. Střely na branku: 27:44. Průběh utkání: 0:5, 1:5.

HC Oceláři Třinec

Klimek – Mošnička, Hykl, Andrle, Pospíšil, Žabka, Kyselý, Hrůzek – Šutý, Pánek, Šotkovský, Petrovský, Jánoš, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Kašpárek, Procházka

BK Mladá Boleslav

Šatný – Křepelka, Moravec, Vochvest, Jasečko, Rajgl, Hrouda – Strnádek, Kredl, Gardoň, Peca, Pavlík, Polák, Hruška, Král P., Haas, Sypecký, Plíšek

<br /><br />T ř i n e c – První zápas z nadstavbové části, která určí pořadí týmů v play-offové skupině ELIOD extraligy dorostu, odehráli Bruslaři proti třineckým Ocelářům. Od počátku vyrovnaný duel otevřel na konci první třetiny boleslavský Křepelka, který zachytil špatnou rozehrávku domácích, a trestal. Jízda Boleslavi pokračovala i ve druhé třetině, nejprve Bruslaři trestali v přesilovce, a v polovině duelu přidali i třetí branku. A náskok si Bruslaři pohlídali i v závěrečné třetině, když své skóre navýšili až na 5:0. Jedinou kaňkou na jinak povedeném zápase může být fakt, že spoluhráči nepohlídali domácího Hlávku, který přesilovkovým gólem připravil jinak skvěle chytajícího Šatného o čisté konto. Další duel sehrají svěřenci Petra Hakena v sobotu krátce po poledni v Brně.

První dvacetiminutovka se nesla v duchu velice vyrovnané hry na obou stranách. O něco větší šance se však podařilo vytvořit hostujícímu celku, jenž zahrozil už v 9. minutě. Po svižné střele obránce Sebastiána Jasečka z mezikruží totiž zvonila za Klimkovými zády tyč. Na konci třetiny už však kotouč vyslaný z hole Karla Křepelky doputoval až za brankovou čáru a rozjásal tak střídačku hostů. Boleslavský bek dokázal překazit rozehrávku Ocelářů a svou přesnou střelou zápěstím vymetl pravý růžek Klimkovy brány.

Druhá perioda patřila více celku ze středních Čech. Bruslaři hýřili aktivitou už od úvodního vhazování, a po zásluze byli za svou aktivitu také odměněni. Boleslav udeřila v početní převaze, když ve 23. minutě tečoval střelu Karla Křepelky od modré v předbrankovém prostoru Jindřich Plíšek. Oceláři si poté vytvořili hned několik šancí, avšak ani jednu z nich se jim nepodařilo patřičně využít, a tak Boleslav opět trestala. V čase 33:59 se domácímu celku nepodařilo dostat kotouč ze svého obranného pásma a Bruslaři trestali. Zpoza Klimkovy klece našel Plíšek nahrávkou Oscara Haase, jemuž už jen stačilo trefit odkrytou klec.

Třetí třetina se velice podobala té druhé, protože na ledě opět dominovali Bruslaři. I přesto, že Oceláři byli nepříjemní, a i nadále si vytvářeli šance, nebyli schopni překonat boleslavského brankáře Olivera Šatného. Naopak Boleslav zápas kontrolovala a přidala ještě další dvě branky. Nejprve se ve 48. minutě prosadil již podruhé v tomto zápase Karel Křepelka, jenž svou střelou od modré čáry z první zakončil přesně mezi tři tyče. A aby toho nebylo málo, tak o necelé tři minuty později, v čase 50:28 přidali Bruslaři pátou branku. Matěj Gardoň se po obdržené přihrávce od Tomáše Rajgleho uvolnil na ose hřiště a svou přesnou střelou k levé tyči nedal Klimkovi žádnou šanci. Oceláři ale nehodili flintu do žita, a krátce před závěrečnou sirénou se jim přeci jen podařilo překonat doposud neomylného Olivera Šatného, který tak přišel o své čisté konto. Adam Procházka se totiž na ose hřiště dostal přes jednoho z obránců Mladé Boleslavi a přestože upadl, ještě nahrál Tadeáši Hlávkovi, jenž zakončil přesně pod horní tyč.


Ohlasy trenérů

René Mucha, HC Oceláři Třinec: Do utkání jsme si myslím špatně nevstoupili, první třetina byla živá z obou stran. Byla tam spousta šancí, možná ty vyloženější měli hosté, ale i my jsme si pár slibných šancí vytvořili. Bohužel od druhé třetiny dominoval na ledě jen jeden tým a zaslouženě vyhrál. Jsem rád, že se nám alespoň v poslední minutě podařilo vstřelit branku, protože díky ní z nás snad spadne nějaká nervozita. V příštím zápase se budeme snažit předvést lepší výkon.

Petr Haken, BK Mladá Boleslav: Pro nás i pro Třinec to byl první zápas nadstavby. Narazili jsme na soupeře, kterého jsme ještě nepotkali. Myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepším týmem a bylo to potom vidět i naší produktivitě. Neodehráli jsme špatné utkání a věřím, že si to přeneseme i do sobotního zápasu s Kometou.

×
Dnes v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC Sparta Praha