BK MLADÁ BOLESLAV

Karel Křepelka: Musíme hrát celých šedesát minut v kuse, jen jedna třetina stačit nemůže

25. 9. 2024
Autor: Tomáš Taybner
P a r d u b i c e – Byl připraven odehrát pár střídání z pozice sedmého beka a nakonec ve hře strávil téměř patnáct minut. Řeč je o obránci Karlu Křepelkovi, který po vyloučení Tomáše Havlína ve 3. minutě musel naskočit do rotace základní šestice obránců. Svému týmu při dotahování skóre pomohl především v úvodu druhé části, kdy právě jeho střelu z modré úspěšně dorazil za čáru Petr Čajka. Mladý obránce si tak ve svém dvanáctém extraligovém startu připsal první kariérní bod, na body pro Bruslaře to ale nestačilo.

Karle, s Pardubicemi jste nakonec prohráli 2:5. Jaký to byl zápas?

Byl to zápas, ve kterém jsme zaspali začátek a dostali dva rychlé góly. Povedlo se nám dotáhnout, ale pak jsme znovu inkasovali. Určitě byla z naší strany nepovedená první a třetí třetina, dobří jsme byli jen v té druhé. A to nestačilo.

V čem bylo Dynamo lepší nebo co podle vás rozhodlo?

Rozhodla ta rychlá odpověď Pardubic, ten gól na 3:2 nás ochromil. Musíme se z toho ponaučit, hokej se hraje šedesát minut a ne dvacet. Vyhrát na jednu třetinu je prostě těžké.

Byl jste sedmým bekem, ale vlastně hned od třetí minuty jste se musel zapojit do rotace po vyloučení Tomáše Havlína. Jak těžké to bylo?

Věděl jsem, že budu v sedmičce obránců, ale netušil jsem, že toho odehraju tolik. Nebylo to jednoduché hrát zase takhle o level výš a prvních deset minut jsem byl dost nervózní. Hrál jsem ale jednoduše, což mě dostalo zpátky do hry, opadlo to ze mě a pak už to bylo v pohodě.

Hned na startu druhé třetiny jste si připsal svůj první bod. Jak k tomu došlo?

Podél mantinelu ke mně došel puk na modrou čáru. Nevěděl jsem co s tím, tak jsem to poslal do brány. Brankář to odrazil před sebe a Petr Čajka to výborně zametl do branky. Byla to hlavně jeho práce.

Jak moc to potěšilo i s ohledem na to, proti komu jste hráli?

První bod určitě udělá radost sám o sobě. Ale i tím, že je to proti Pardubicím, to bylo ještě lepší. Radši bych tam ale urval nějaké body s týmem, než jen takhle jeden pro sebe.

foto: Lukáš Fabián

Podařilo se vám také vybojovat pro svůj tým přesilovku po menší strkanici s Lichtagem, co se tam stalo?

Otáčel jsem se s pukem a přihrával jsem ho ven z pásma. V tom do mě najel jejich hráč, o kterém jsem vůbec nevěděl a trefil mě do hlavy.

Nakonec jste odehrál skoro patnáct minut, což je solidní porce času. Jak jste se ve hře cítil a jaký máš ze sebe pocit?

Jak jsem říkal, prvních deset minut jsem se necítil dobře, pak už to bylo super. Je skvělé mít tu možnost zahrát si extraligu. Jsem moc rád, že jsem dostal další šanci. Oproti Maxa lize je to ještě vyšší rychlostní stupeň, takže mi to pomáhá i směrem k těm zápasům za Kolín. Strašně mě mrzí, že jsme tady neurvali ani bod, protože jsme na to i vzhledem k té druhé třetině měli.

Zmínil jste Kolín, za který jste v pondělí odehrál přes jedenadvacet minut proti Vsetínu. Jak se cítíte po dvou zápasech za dva dny? Je tam nějaká únava?

Unavený nejsem. Jsem radši, když můžu hrát pořád a zůstávám v tempu. Ta únava zatím cítit není, samozřejmě to ale ještě může přijít. V tuto chvíli jsem ale v pohodě.

Proti Vsetínu gól, proti Pardubicím asistence. To určitě potěší, že ano?

Je to tak, mám z toho radost. Poslední dobou mi to lepí, tak snad to bude pokračovat i dál.

Nadále chybí dva obránci, po jednání disciplinárky může být mimo také Tomáš Havlín, takže klidně můžete nastoupit také proti Třinci. Co bude potřeba vylepšit na týmovém výkonu k tomu, aby to v pátek klaplo na výhru?

Nejde ani tak o soupeře jako o nás. Jak už jsem říkal, je potřeba hrát šedesát minut v kuse, musíme hrát tak, jako ve druhé třetině v Pardubicích. Pokud se to povede, tak v pátek určitě na body dosáhneme.

Děkujeme za rozhovor.


×
Dnes v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC Sparta Praha