BK MLADÁ BOLESLAV

Bod z Plzně? Odehráli jsme dobrý zápas, míní David Dvořáček. V Mladé Boleslavi je spokojen

15. 1. 2023
Autor: Redakce, foto: Roman Turovský
P l z e ň – Středočeši sahali po třech bodech, nakonec se musí spokojit s jedním. V zápase 38. kola Tipsport extraligy dokázali otočit na 2:1, jenže Plzeň ve třetí části srovnala a v prodloužení okusila během početní výhody hru bez gólmana. Risk se jí vyplatil a po Holešinského trefě si připsala si bonusový bod. „Prohra nás mrzí hodně, v utkání jsme sahali po třech bodech. Myslím si ale, že jsme odehráli dobrý zápas,“ hodnotí porážku 2:3 v prodloužení střelec vyrovnávací branky a nováček v boleslavském dresu David Dvořáček.

Davide, jak moc mrzí, že z Plzně nakonec vezete pouze bod?

Prohra nás mrzí hodně, v utkání jsme sahali po třech bodech a bohužel to dopadlo takto. Myslím si ale, že jsme odehráli dobrý zápas.

Co byl podle vás klíčový moment utkání?

Klíčových situacích tam bylo více. Myslím, že jsme měli dost šancí odskočit do dvoubrankového vedení, ale nepovedlo se nám to. David Šťastný pak v závěru nešťastně fauloval. Škoda, že jsme oslabení nezvládli.

Váš výkon přitom proti Plzni nebyl špatný. Jak ho hodnotíte?

V kabině jsme si říkali, že hra byla z naší strany dobrá. Mrzí nás, že z Plzně nevezeme více bodů. Ale v téhle situaci je pro nás každý bod důležitý, takže jsme rádi i za ten jeden. Věříme, že když budeme pokračovat dále, budeme vyhrávat.

Jak se cítíte po příchodu do Mladé Boleslavi?

Cítím se dobře. Je tady skvělá parta, výborné zázemí.

Během ledna Jaká byla nálada při příchodu do středočeského klubu?

Nevím, jak kluci hráli před tím, než jsme s Příbou (Danielem Přibylem, pozn. redakce) přišli, ale myslím si, že na týmu byla nejspíš trochu deka. Řekl bych, že se výkon týmu zvedá.

Ve Spartě jste za 14 zápasů zaznamenal dvě branky, stejný počet gólů máte i za čtyři utkání v Mladé Boleslavi. Jak jste nyní se svými výkony spokojen?

Jsem rád, že dostávám hodně prostoru. Každá branka zvedá hráči sebevědomí. Doufám, že týmu budu pomáhat dál.

Jak moc změnila vaše role v týmu oproti minulému působišti?

Nemůžu si stěžovat, že bych na Spartě nedostával prostor. V Mladé Boleslavi jsem se ale dostal i na přesilovky, to je asi největší změna.

Váš gól proti Plzni byl o dravosti, souhlasíte?

Přesně tak. Zavy (Jan Závora, pozn. redakce) výborně vystřelil, puk se odrazil o tyč do brankoviště. Naštěstí jsem se trefil.

Za týden hrajete na Spartě. Jaký to bude pro vás zápas?

Abych řekl pravdu, moc o tom nepřemýšlím. Snažím se soustředit na utkání postupně. Bude to pro mě určitě specifický zápas, ale nemyslím na něj.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC Sparta Praha