BK MLADÁ BOLESLAV

První polovina žádná sláva, pak jsme se ale zvedli, říká Ondřej Najman

17. 9. 2021
Autor: Tomáš Taybner
P l z e ň – Hokejisté BK Mladá Boleslav se první polovinu zápasu s Plzní spíše protrápili, útočník Ondřej Najman, jeden z úspěšných střelců tohoto večera, nazval první třetinu dokonce katastrofou. Středočeši ale ukázali týmovou sílu a bojovného ducha, neboť druhá část utkání už byl z jejich strany podstatně lepší. A hlavně – urvali v ní tříbodové vítězství.

„Jsem hlavně rád, že se vyhrálo,“ byl po zápase spokojený útočník Jan Eberle, který předchozí tři sezony strávil právě v Plzni. „Byl to vyrovnaný zápas, první půlku jsme tahali trošku za kratší konec. Naštěstí jsme se dokázali zvednout a druhou polovinu už hráli velice dobře, zužitkovali jsme nějaké šance,“ řekl.

„Musíme hrát takhle,“ navázal Eberle. „Začátek sezony bývá strašně vyrovnaný, než se to trochu rozkouskuje. Teď všechny týmy dřou, makají, mají stejně sil, nikdo není unavený. Ty zápasy budou o jednom, dvou gólech. Naštěstí se to ve druhé půlce překlopilo na naši stranu,“ pochvaloval si.

Ondřej Najman: Góly jsou fajn, ale důležité je vítězství

Začátek pro vás musel být těžký, Plzeň vás zatlačila do vlastního pásma. Jakým způsobem jste se z toho dostávali?

Po první třetině jsme si v šatně řekli, že musíme být důraznější. První třetina byla katastrofa, ztráceli jsme hlavně osobní souboje. První polovina druhé třetiny nebyla žádná sláva, ale potom jsme se už zvedli.

Vy osobně jste v loňské základní části vstřelil 7 branek a letos máte po čtyřech kolech na svém kontě už 3 góly.

Padá mi to tam a doufám, že to bude takhle pokračovat dál. Jsem rád za své góly, ale hlavní je, že jsme se vrátili na vítěznou vlnu.

Střílíte ze všech pozic nebo čím to je, že se teď daří?

Nedokážu říct, prostě se teď daří. Důležité bude to udržet v dalších zápasech.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 17:30 | MUZ
BK Mladá Boleslav
HC Sparta Praha